ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Νέα - Εκδηλώσεις
Νέα - Εκδηλώσεις για όλους τους Χώρους
Νέα για το Αττικό Πράσινο
Νέα - Εκδηλώσεις / Νέα - Εκδηλώσεις για όλους τους Χώρους
Δελτίο Τύπου για τα εγκαίνια του Αττικού Άλσους

Με την ευχή ότι ο «Καλλικράτης» θα υπηρετήσει τους πολίτες υιοθετώντας κατεξοχήν μια πράσινη στάση ζωής, η Υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς κα Ντίνα Μπέη εγκαινίασε την ανάπλαση του Αττικού Άλσους, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.


Εκατοντάδες νέα δένδρα και ακόμη περισσότερα θαμνώδη φυτά, νέα μονοπάτια και διαδρομές τζόκινγκ, φιλόξενα στέκια με πράσινο και υπέροχη θέα, υπερσύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές και αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι μερικά μόνο από όσα συναντά πλέον ο επισκέπτης στο Αττικό Άλσος μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης που ανέλαβε η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς.


«H σημερινή μέρα είναι κορυφαία για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς καθώς παραδίδουμε στους πολίτες ένα Αττικό Άλσος μεταμορφωμένο και πλήρως αναβαθμισμένο, καταπράσινο, φιλόξενο και λειτουργικό» τόνισε η κα Μπέη στην τελετή εγκαινίων του έργου ανάπλασης, επισημαίνοντας ότι φιλοδοξία της Υπερνομαρχίας ήταν ο πράσινος αυτός χώρος, που δίνει οξυγόνο σε όλο το Λεκανοπέδιο, «να αποτελέσει τη νέα πράσινη στάση ζωής, το νέο καταφύγιο των κατοίκων που θα αναζητήσουν δροσιά, πράσινο, όμορφη θέα, αναψυχή αλλά ταυτόχρονα ψυχαγωγία και αθλητισμό».


Ιδιαίτερη μνεία έκανε η Υπερνομάρχης για το αθλητικό πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων που παραδίδεται στο πλαίσιο της ανάπλασης και το οποίο αποτελείται από πλήρως ανακαινισμένα γήπεδα τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5Χ5. Ένα αθλητικό πάρκο όπου με τη σημαντική βοήθεια της Γ.Γ. Αθλητισμού θα προσφέρεται δωρεάν άθληση και παροχή υπηρεσιών εκμάθησης αθλημάτων στους πολίτες.
Καταλήγοντας η κα Μπέη σημείωσε ότι ήταν προσωπικό στοίχημα για την ίδια να ξεπεραστούν παρωχημένες γραφειοκρατικές αντιλήψεις που έλεγαν ότι «αυτά δεν γίνονται» και προανήγγειλε μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπλαση όλου του ορεινού όγκου των Τουρκοβουνίων, 1800 στρεμμάτων και τη σύνδεσή του με το Αττικό Άλσος προκειμένου να γίνει η μεγαλύτερη ενιαία έκταση πρασίνου και αναψυχής.


Χαιρετισμό στην τελετή των εγκαινίων απηύθυνε και η υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Φώφη Γεννηματά εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό η οποία συνεχάρη για την πολύ καλή δουλειά την Ντίνα Μπέη, όλο το επιτελείο της Υπερνομαρχίας και όσους δεν εργάζονται πλέον εκεί, αλλά όμως προσέφεραν πολλά στην υλοποίηση αυτού του στόχου.


Η κα Γεννηματά τόνισε ότι «Το Αττικό Άλσος αποτελεί μια όαση στο λεκανοπέδιο και μαζί με το Πεδίον του Άρεως που παραδίδεται σε λίγους μήνες, θα αποτελέσουν μια ανάσα ζωής. Πλέον δεν είναι ένα σύνθημα, είναι μια πραγματικότητα. Το Αττικό Άλσος είναι έτοιμο, ένα στολίδι για Αθήνα. Το Πεδίον του Άρεως ακολουθει. Δυο κρίκοι προστίθενται σε μια αλυσίδα που δεν πρέπει να σπάσει. Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος και η ποιότητα ζωής, το πράσινο μας αφορούν όλους».


Από την πλευρά του ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Το έργο της ανάπλασης του Αττικού Άλσους αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους στέκονται φοβικά και κινδυνολογικά απέναντι στη νέα αυτοδιοίκηση που είναι ο «Καλλικράτης».
Με αφορμή το έργο της ανάπλασης ο κ. Μίχας εξήρε το ρόλο της Υπερνομαρχίας Αθηνών-Πειραιώς και ειδικότερα της Φώφης Γεννηματά και της Ντίνας Μπέη λέγοντας ότι «άνθρωποι της αυτοδιοίκησης μπορούν να βρουν κοινή ρότα», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι «μπορούμε να προστατεύσουμε τους ελεύθερους χώρους που πρέπει να γίνουν πάρκα που θα δοθούν στους πολίτες και τον δρόμο τον δείχνει το Αττικό Άλσος».


Επίσης ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής ανέφερε ότι «το έργο ανάπλασης του Αττικού Άλσους απέδειξε ότι όλα γίνονται αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας» και υπογράμμισε ότι «ο αθλητισμός δεν ανήκει στους πλούσιους, δεν ανήκει στους δυνατούς, δεν ανήκει στους παράγοντες, ο αθλητισμός ανήκει σε όλους, στον καθένα από μας, ο αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει στους πολίτες».
Η τελετή των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με τη συμβολική φύτευση ελιάς, που σηματοδοτεί την αναγέννηση του Άλσους, από την Υπερνομάρχη κα Ντίνα Μπέη, την Υφυπουργό Υγείας κα Φώφη Γεννηματά, τον Περιφερειάρχη κ. Ηλία Λιακόπουλο και τον Νομάρχη Πειραιά κ. Γιάννη Μίχα στο χώρο του Άλσους ενώ ακολούθησε ξενάγηση στις περιοχές ανάπλασης.

  επιστροφή