ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εγγραφή
Είσοδος Εγγεγραμμένων Χρηστών


Υπενθύμιση Κωδικού;

 
Φόρουμ
 
  Φόρουμ  Γενικά  Γενικά Θέματα γ...  Γαλάτσι, πάρκο Ηνιόχου
Προηγούμενο Προηγούμενο
 
Επόμενο Επόμενο
Νέα δημοσίευση 20/2/2009 8:35 μμ
  Κατερίνα Αρβανιτάκη
1 δημοσιεύσεις


Γαλάτσι, πάρκο Ηνιόχου 

ΓΑΛΑΤΣΙ (όπως λέμε Πάρκο Κύπρου): ΚΙ ΕΔΩ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ!

Λεωφ. Βεϊκου & Ηνιόχου, 3.600 τμ, κομμάτι του από Τουρκοκρατίας τσιφλικιού των Βέικων, χαρακτηρισμένο κοινόχρηστος χώρος-πλατεία, ανήκει σήμερα, μετά από αγώνες δεκαετιών, στο Δήμο Γαλατσίου.

Τη δεκαετία του ‘90 οι κληρονόμοι Βέικου προσπάθησαν επανειλημμένα με μπουλντόζες, εισαγγελείς και ΜΑΤ να ξεκινήσουν εργασίες εκσκαφής και οικοδόμησης. Σώθηκε με τις κινητοποιήσεις των περιοίκων και τη συμπαράσταση της τότε δημοτικής αρχής και διαμορφώθηκε στοιχειωδώς με δέντρα και παγκάκια.

Το 2005 ο Δήμαρχος Τούντας επιχειρεί να το αποχαρακτηρίσει για να χτίσει 1000 τμ, που θα παραχωρούσε ως ανταποδοτικό όφελος σε ιδιώτη, προκειμένου να κατασκευάσει υπόγειο πάρκινγκ στον ίδιο χώρο.

Δημιουργήθηκε καινούργια Επιτροπή Κατοίκων: κινητοποιήσεις, υπομνήματα και παραστάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο Δημαρχείο, 4000 υπογραφές, πανό στις γύρω πολυκατοικίες, νέες δενδροφυτεύσεις, καθάρισμα και περιφρούρηση του χώρου όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2005. Έκτοτε ανελλιπώς περιφρουρείται, καθαρίζεται, φροντίζεται και ποτίζεται ο χώρος από τους κατοίκους.

Αλλά κι ο νέος Δήμαρχος Τσίρος, αντί ν’ ακυρώσει τον αποχαρακτηρισμό, όπως υποσχόταν προεκλογικά, προχωρεί κανονικά στο σχέδιο του προκατόχου του, εμμένοντας ότι θα φτιάξει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ, το οποίο διαφημίζει σαν έργο πνοής για το Γαλάτσι! Επιπλέον άρχισε κι αυτός να απειλεί πως, αν τον εμποδίσουμε, θα μας επιβάλει να πληρώσουμε την υπεραξία.

Παρόλο που υποφέρουμε πράγματι από την έλλειψη χώρων στάθμευσης και αρχικά δεν αντιδράσαμε τόσο για το υπόγειο πάρκινγκ, όσο για την καταστροφή και τσιμεντοποίηση του πάρκου, με τον καιρό όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ποιες θα είναι οι συνέπειες:

Το πράσινο θα περιοριστεί σε διακοσμητικό στοιχείο, η υποβάθμιση της περιοχής και της ζωής μας θα επιταχυνθεί κι η πολυπόθητη θέση στάθμευσης δε θα εξασφαλιστεί, αφού και ακριβά θα στοιχίζει και τον ιδιώτη επιχειρηματία θα συμφέρει να το νοικιάζει με την ώρα στους θαμώνες της παρακείμενης πιάτσας με τις καφετέριες (για τις οποίες άλλωστε και θα κατασκευαστεί).

Αναμένονται νέα επεισόδια στη μάχη για ένα πραγματικό, πράσινο και κοινόχρηστο πάρκο Ηνιόχου…

ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!

(Επιτροπή Κατοίκων Ν. Τέρματος Γαλατσίου)

 
Προηγούμενο Προηγούμενο
 
Επόμενο Επόμενο
  Φόρουμ  Γενικά  Γενικά Θέματα γ...  Γαλάτσι, πάρκο Ηνιόχου