ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εγγραφή
Είσοδος Εγγεγραμμένων Χρηστών


Υπενθύμιση Κωδικού;

 
Φόρουμ
 
  Φόρουμ  Γενικά  Γενικά Θέματα γ...  Ελαιώνας
Προηγούμενο Προηγούμενο
 
Επόμενο Επόμενο
Νέα δημοσίευση 2/12/2008 12:36 μμ
  Natasa
9 δημοσιεύσεις


Ελαιώνας 

Η Επιτροπή Πολιτών για την Διάσωση του Ελαιώνα μας ενημέρωσε ότι σήμερα, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 12.30, πραγματοποιείται Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με θέμα τη διάσωση του Ελαιώνα.

Ενόψει της επικείμενης συζήτησης στο Συμβούλιο Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας της Αίτησης 130 πολιτών και της Επιτροπής για Αναστολή εργασιών του εμπορικού κέντρου MALL, που επιχειρεί να κατασκευάσει ο επιχειρηματίας Μπ. Βωβός στον Ελαιώνα, η Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα διοργανώνει συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:


1. Τις μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις του νέου MALL των 34.000 επισκεπτών ανά ημέρα (12,4 εκατ το χρόνο =365 Χ 34.000) στον Ελαιώνα, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό – το πρώτο βήμα για την τσιμεντοποίηση του κοινόχρηστου πράσινου στον Ελαιώνα
2. Την παράτυπη μεθόδευση για την απόδοση στον επιχειρηματία «διπλάσιου συντελεστή δόμησης» και μάλιστα σε χώρο υπό απαλλοτρίωση και χαρακτηρισμένου από το 1995 ως κοινόχρηστο πράσινο
3. Την παράτυπη (κατά την εθνική και κοινοτική νομοθεσία) διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης, με την επιμέρους Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του νέου MALL να εγκρίνεται χωρίς να έχει εγκριθεί η συνολική για ολόκληρη την περιοχή Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
4. Το αίτημα για δημοσιοποίηση του Προσυμφώνου Συμβολαίου της κας Αικ. Πελέκη, με το οποίο έγινε η αγορά του οικοπέδου της ΕΤΜΑ από τον επιχειρηματία. Η πράξη αυτή έγινε μόλις 22 ημέρες μετά την δημοσιοποίηση σε ΦΕΚ της νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία δίδεται στο ακίνητο ο «διπλάσιος συντελεστής δόμησης» και την οποία συνυπογράφει ο κ. Βουλγαράκης.
5. Την πρόταση της Επιτροπής για το πως ο χώρος μπορεί ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να μετατραπεί σε κοινόχρηστο πράσινο με μικρή δημόσια δαπάνη και με τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος


Επίσης, θα παρουσιαστεί το αίτημα για μη υπογραφή από τον κ. Γ. Σουφλιά και την άμεση αναθεώρηση της Μελέτης Χωροθέτησης του νέου γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ και των λοιπών εγκαταστάσεων στο γειτονικό με το MALL οικοδομικό τετράγωνο, καθώς
1. η προτεινόμενη θέση του νέου γηπέδου έχει σημαντικό πρόβλημα ασφάλειας των επισκεπτών (σχετική αναφορά και από τον Οργανισμό Αθήνας)
2. παραβιάζεται η νομοθεσία για τα ρέματα και προκαλείται μεγάλη βλάβη στο ρέμα του Προφήτη Δανιήλ, που κάλλιστα θα μπορούσε να αποφευχθεί
3. προβλέπονται περί τις 3.000 θέσεις στάθμευσης λιγότερες από αυτές που επιβάλλει ο νόμος με συνέπεια ακόμη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχής
4. υπάρχει μεγάλη υπέρβαση των συντελεστών δόμησης και κάλυψης, ακόμη και αυτών που προβλέπει ο νόμος Σουφλιά
5. υπάρχει μεγάλη μείωση του πράσινου, ακόμη και σε σχέση με αυτό που προβλέπει ο νόμος Σουφλιά.

Θα παρουσιαστεί τέλος, η πρόταση της Επιτροπής Πολιτών για ολόκληρη την περιοχή του Ελαιώνα.

 
Νέα δημοσίευση 4/12/2008 1:14 μμ
  Natasa
9 δημοσιεύσεις


Δήλωση Δημάρχου Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη για τη Διπλή Ανάπλαση στον Ελαιώνα 
Τροποποιημένο από Natasa  πάνω 4/12/2008 12:15:20 μμ)

Την 1-12-2008 ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη Δήλωση: 

"Μετά τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (απαλλοτρίωση οικοπέδων στο Βοτανικό), έγινε ένα ακόμη βήμα για τη Διπλή Ανάπλαση, τη μεγαλύτερη οικολογική αστική παρέμβαση στην ιστορία της πόλης των Αθηνών.

Σε μια χρονική στιγμή που σηματοδοτείται από κλιματικές αλλαγές, φυσικές καταστροφές αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση, εμείς μετατρέπουμε τις απειλές σε ευκαιρίες με γνώμονα το δημόσιο όφελος.

Η Διπλή Ανάπλαση είναι αφορμή για μια "οικολογική αναβάθμιση" του Ελαιώνα και της ευρύτερης περιοχής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (που είναι το 6% της Αθηναϊκής γης) με τη δημιουργία δύο νέων πάρκων 135 στρ. και 35 στρ. αντίστοιχα.

Πέραν όμως του οικολογικού χαρακτήρα της η Διπλή Ανάπλαση αποκτά μέγιστη σημασία δημοσίου οφέλους, αφού για την υλοποίησή της θα απασχοληθούν επί δύο χρόνια περίπου 2.000 εργαζόμενοι (οικογένειες), σε μια εποχή οικονομικής ύφεσης και ανεργίας.

Οι δήθεν ευαίσθητοι πολίτες οι οποίοι έχουν βάλει στόχο τη Διπλή Ανάπλαση στην ουσία είναι οι φυσικοί αυτουργοί διάλυσης του κοινωνικού ιστού της πόλης μας.

Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξουν και ηθικοί αυτουργοί αυτής της παρέμβασης".

 

Την επόμενη μέρα 2/ 12/ 2008, κοινοποιήθηκε στον τύπο το εξής κείμενο από το Δήμο Αθηναίων:

“Αντιδράσεις για την ανάπλαση στο Βοτανικό: Άλλοθι οπισθοδρομικών σκοπιμοτήτων"

Οι μάσκες έπεσαν !
Πίσω από τους "αγανακτισμένους" πολίτες, αποκαλύφθηκε ο κατασκευαστής κ. Καραμάνος. Πίσω από τον κ. Καραμάνο παρουσιάζονται τώρα οι πραγματικοί μηδενιστές της πόλης. Μέσα από ένα παραλήρημα ασυνάρτητων τοποθετήσεων και αυθαιρέτων συμπερασμάτων οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ πείθουν και τον τελευταίο καλόπιστο ότι δεν επιθυμούν τη Διπλή Ανάπλαση, δεν επιθυμούν 135 στρέμματα πρασίνου στον Ελαιώνα, δεν επιθυμούν 35 στρέμματα πρασίνου στους Αμπελοκήπους, δεν επιθυμούν νέο σύγχρονο γήπεδο για την ομάδα της πόλης τον Παναθηναϊκό, δεν επιθυμούν οτιδήποτε έχει να κάνει με την πρόοδο της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των Αθηναίων.

Αναφέρονται στις χθεσινές απαλλοτριώσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο για τις οποίες υποτίθεται ότι κόπτονται, αλλά αποσιωπούν ότι ψηφίστηκαν από τους εκπροσώπους του 80% των Αθηναίων πολιτών. Υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για υπόγεια παρκινγκ και καταγγέλλουν αυτούς που τα φτιάχνουν.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος για τη Διπλή Ανάπλαση ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων και ότι ο Δήμαρχος ως γιατρός, ούτε έργα κατασκευάζει, ούτε παράνομες αρχιτεκτονικές μελέτες υπογράφει.

Τέλος το κοινωνικά ευαίσθητο κόμμα που ενδιαφέρεται για την εργατιά και τους νέους των 500 ευρώ, λέξη δεν είπε για το ότι αν δεν πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης, 2.500 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στο Ταμείο Ανεργίας, αφού θα χαθούν 2.500 θέσεις εργασίας".

 
Προηγούμενο Προηγούμενο
 
Επόμενο Επόμενο
  Φόρουμ  Γενικά  Γενικά Θέματα γ...  Ελαιώνας