ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Register
Είσοδος Εγγεγραμμένων Χρηστών


Υπενθύμιση Κωδικού;

 
Φόρουμ
 
  Φόρουμ  Διεκδικούμενοι ...  Χώρος Πρώην Αερ...  Πότε επιτέλους θα γίνει χώρος πρασίνου το παλιό Αεροδρόμιο;
Disabled Previous
 
Next Next
New Post 11/10/2008 9:44 AM
  Philip
1 posts


Πότε επιτέλους θα γίνει χώρος πρασίνου το παλιό Αεροδρόμιο; 

Βρέθηκα χτες, Κυριακή, στο παλιό ανατολικό αεροδρόμιο στο Ελληνικό για μια έκθεση. Η κατάσταση που αντίκρισα πραγματικά με απογοήτευσε. Μια λαοθάλασσα από αυτοκίνητα είχαν μαζευτεί έξω από την έκθεση.

Αυτή η εικόνα έγινε αφορμή για να ξεκινήσω να σκέφτομαι… Ένα μεγάλο μέρος του χώρου όπου μέχρι πρότινος «σύχναζαν» τα αεροπλάνα, τώρα είχε μετατραπεί σε απέραντο parking. Πιο δίπλα, ορισμένοι φοίνικες και κάποια άλλα δεντράκια που προϋπήρχαν στον περιβάλλοντα χώρο μπροστά από το κτήριο των αναχωρήσεων στο Ανατολικό Αεροδρόμιο μαρτυρούσαν ότι ο χώρος τώρα πια μπορεί να γίνει πάρκο. Τώρα που το Αεροδρόμιο «πέταξε» και «προσγειώθηκε» στα Σπάτα, η έκταση μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου.

Πλάι στα δεντράκια, γονείς έκαναν βόλτα με τα παιδάκια τους, με τα μωρά να παίζουν ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα λιγοστά δέντρα και τους πυλώνες του Αεροδρομίου που έχουν παραμείνει εκεί. Συνομιλώντας μαζί τους αντιλήφθηκα ότι ήταν κάτοικοι της περιοχής και κατάλαβα την ανάγκη τους για την ύπαρξη ενός χώρου όπου θα μπορούν τα παιδιά τους να παίξουν με ασφάλεια και κυρίως ενός χώρου που θα τους δώσει μιαν ανάσα οξυγόνου.

Παρά το γεγονός ότι μένω σε άλλη περιοχή και βρέθηκα τυχαία στο σημείο, κατανόησα απόλυτα την ανάγκη για την μετατροπή αυτής της πραγματικά μεγάλης έκθεσης σε πάρκο, όχι μόνο για όσους μένουν στην γύρω περιοχή, όσο κυρίως για το λεκανοπέδιο ολόκληρο και την υγεία (ψυχική και σωματική) όλων μας.

Θεωρώ ότι και μέσα από την ιστοσελίδα σας πρέπει να ακουστεί αυτή η άποψη για μια ακόμα φορά και αυτός είναι και ο λόγος που σας γράφω. Μάλιστα, σας καταθέτω και τις φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό μου από το σημείο που βρέθηκα. Δεν συγκρίνονται βέβαια με την εκπληκτική δουλειά που έχετε κάνει εσείς στο θέμα του φωτογραφικού υλικού, αλλά είναι ενδεικτικές.

Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού

Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού Κτήριο Αναχωρήσεων, Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού 

Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού

 
New Post 9/23/2010 2:39 PM
  ΑΛΕΞΗΣ
1 posts


Re: Πότε επιτέλους θα γίνει χώρος πρασίνου το παλιό Αεροδρόμιο; 

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ.ΕΤΣΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΠ΄ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ΄ΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ ΠΡΟΚΕΙΜΈΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ΜΑΡΙΝΕΣ ΚΤΛ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.

τΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ 

QATAR-ΑΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 5 ΔΙΣ. ΣΤΟ 15-30% ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ

Προσγειώθηκαν πετροδολάρια

Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.

Ο Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί τον Μάιο στο Μαξίμου Ο Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί τον Μάιο στο Μαξίμου Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.

Λας Βέγκας

Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες της «Ε» υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Μέχρι χθες δεν είχε γίνει σαφές το ακριβές ποσοστό της έκτασης, αλλά κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα είναι τουλάχιστον 15%, αλλά μπορεί να φτάσει και το 30%! Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα.

Η προσέλκυση επενδύσεων είναι σαφές ότι αποτελεί προτεραιότητα του Γ. Παπανδρέου και δεν είναι τυχαία η πρόσφατη συνάντησή του με στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Συνδέεται ενδεχομένως με το επικείμενο ταξίδι του Χάρη Παμπούκη σε Ισραήλ και Σιγκαπούρη στις 10-11 Οκτωβρίου, καθώς αναζητούνται επενδυτές που προέρχονται από Μέση Ανατολή και Ασία.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί πάντως ότι το μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ έχει μεγάλη πολιτική σημασία και θα έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες για την οικονομία. «Δείχνει την πρόθεση του Κατάρ να επενδύσει και είναι μια κίνηση καλών προθέσεων», επισήμανε στην «Ε» κυβερνητικό στέλεχος.

Το κυνήγι

Το «κυνήγι» των επενδύσεων στη Νέα Υόρκη από την κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκίνησε με την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Γουόλ Στριτ, την περασμένη Δευτέρα, όπου έκανε ανοιχτή πρόσκληση για επενδύσεις -κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ακίνητα- ανακοινώνοντας την ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευση κρατικής περιουσίας, αξίας άνω των 270 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις επενδύσεις, Χ. Παμπούκη, και του υφυπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, είχε και συνάντηση γνωριμίας με επτά διακεκριμένους ομογενείς, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για τη σύσταση ενός συμβουλίου επενδύσεων, το αποκαλούμενο Investment Advisory Board. Την πρόσκληση του πρωθυπουργού αποδέχθηκαν οι Ζόι Κρουζ (πρώην αντιπρόεδρος της Morgan Stanley), Τζορτζ Στάμας (δικηγόρος), Τζιμ Γιαννόπουλος (αντιπρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας FOX), Τζορτζ Τσούνις (μεγαλοεπενδυτής), Ευάγγελος Σιμούντις (διευθυντής της Trident Capital που δραστηριοποιείται στο Ιντερνετ), Αλεξάντερ Τσιάρος (τεχνολογία), Μάικλ Πατσάλος (πρόεδρος της McKinsey).

Ο κ. Παπανδρέου δεν προχώρησε, όπως διαφημιζόταν, στην ανακοίνωση της σύνθεσης του Investment Advisory Board και αρκέστηκε σε μια ανταλλαγή απόψεων, καθώς το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμα σε «εμβρυακή μορφή». Ωστόσο, ο Χάρης Παμπούκης τόνισε αργότερα ότι η σύσταση του συμβουλίου επενδύσεων από ομογενείς έχει στόχο ώστε να καθιερωθεί ως επενδυτικός θεσμός. *

 
Disabled Previous
 
Next Next
  Φόρουμ  Διεκδικούμενοι ...  Χώρος Πρώην Αερ...  Πότε επιτέλους θα γίνει χώρος πρασίνου το παλιό Αεροδρόμιο;