ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Εκπαιδευτικό Οικολογικό Πάρκο
Χάρτης
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Προσβάσεις
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Ιστορία - Αρχιτεκτονική
Υλικό για Εκπαιδευτικούς
Χώροι Πρασίνου / Νέο Ψυχικό / Εκπαιδευτικό Οικολογικό Πάρκο / Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής

Ο χώρος περιλαμβάνει πλήθος εγκαταστάσεων οι περισσότερες εκ των οποίων είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών για παιχνίδι, έχουν όμως ταυτόχρονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Εκθεσιακό κέντρο: Προγράμματα Ανακύκλωσης

Εκθεσιακό κέντροΣτο εσωτερικό του πάρκου αλλά και στο εκθεσιακό κέντρο οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων μέσα από τις ειδικά σχεδιασμένες παρουσιάσεις διάρκειας 30- 45 λεπτών έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προγράμματα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας που πραγματοποιούνται στο Δήμο Νέου Ψυχικού. Τα παιδιά ενημερώνονται για το διαχωρισμό των υλικών, για το χρόνο αποσύνθεσης που χρειάζεται το καθένα, τις συνέπειες της απόρριψής του χωρίς επεξεργασία στο περιβάλλον κ.λπ., ενώ στο τέλος της παρουσίασης καλούνται να πετάξουν στους ειδικούς κάδους για τα γυαλιά, τα αλουμίνια και τα χαρτιά τα σκουπίδια που έχουν φέρει από το σπίτι τους.

Οι μικρότεροι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα υλικά που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν. Μαθαίνουν τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της ενεργούς συμμετοχής, με το να διαχωρίζουν τα υλικά που ανακυκλώνονται και να τα τοποθετούν στους ειδικούς κάδους, που έχουν διαφορετικό χρωματισμό ανάλογα με το υλικό που συλλέγεται.

Παιδική χαρά- Τρενάκι

ΤρενάκιΕντός του πάρκου υπάρχει η παιδική χαρά με το «Λαβύρινθο φυτών» και τις κούνιες. Τα παιδικά όργανα προσφέρεται για άφθονο παιχνίδι, ενώ στο τέλος της επίσκεψης, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν μια ευχάριστη βόλτα διαδρομής τριακοσίων περίπου μέτρων, δίπλα σε σιντριβάνια και τεχνητούς καταρράκτες, με το τρενάκι του πάρκου το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το μοναδικό στη χώρα μας και δίνει ξεχωριστή χαρά στους μικρούς επισκέπτες.

Άλλες εγκαταστάσεις

Παράλληλα στο χώρο υπάρχουν κιόσκια αναμονής και ανάπαυσης, σκάκι ανοιχτού χώρου και αναψυκτήριο, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλαιό σιδηροδρομικό βαγόνι που διαθέτει εκτός των άλλων προϊόντα που προέρχονται από ανακύκλωση όπως χαρτί αλληλογραφίας, μπλοκ ζωγραφικής και μολύβια από καλλιεργούμενο ξύλο.. Για την άθληση και την ψυχαγωγία των μικρών και μεγάλων επισκεπτών, έχουν κατασκευασθεί γήπεδα τένις και μπάσκετ επαγγελματικών προδιαγραφών.