ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Σκοπευτήριο Καισαριανής
Περιήγηση
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Ιστορία
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Χώροι Πρασίνου / Καισαριανή / Σκοπευτήριο Καισαριανής / Γενική Παρουσίαση

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι ο σημαντικότερος πνεύμονας αστικού πρασίνου για την Καισαριανή από άποψη έκτασης και ποιότητας βλάστησης. Η συνολική έκταση της περιοχής Σκοπευτηρίου ανέρχεται στα 600 στρέμματα.

Σκοπευτήριο Καισαριανής Ο εν λόγω χώρος στον οποίο έχουν γίνει τεχνικές παρεμβάσεις και λειτουργεί σαν οργανωμένο πάρκο είναι 100 στρέμματα και οριοθετείται: δυτικά από την οδό Ν. Εφέσσου, βορειοανατολικά από τις οδούς Ερ. Σταυρού (όπου υπάρχει parking), Σολομωνίδου, πίσω μέρος Νήαρ Ηστ (όπου επίσης, υπάρχει parking), νότια από την οδό Ηρώς Κωνσταντοπούλου όπου συνορεύει με το σχολικό συγκρότημα Λυκείων, Γυμνασίων της Καισαριανής και έχει προσβάσεις από την οδό Διστόμου και την οδό Κάλχαντος.

Η διαμορφωμένη έκταση σε αισθητικό πράσινο, παιδικές χαρές, καθιστικά κ.λ.π. απαρτίζεται από τα εξής τμήματα: το Άλσος Σκοπευτηρίου, τον χώρο του 300άρη Στόχου καθώς και το Πάρκο Σκοπευτηρίου.

  • Το Άλσος Σκοπευτηρίου είναι 19,60 στρέμματα και η είσοδος σε αυτό πραγματοποιείται από τις οδούς Ηρώων Σκοπευτηρίου και Ν. Εφέσσου (parking) και Ηρώων Σκοπευτηρίου (κύρια είσοδος χώρου).
  • Ο χώρος του 300άρη Στόχου είναι έκτασης 15 στρεμμάτων και αναπτύσσεται παραπλεύρως του Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς (Σημερινό Μνημείο) και κάποιος έχει δυνατότητα πρόσβασης και από την οδό Διστόμου.
  • Το Πάρκο Σκοπευτηρίου είναι ένας χώρος 55 στρεμμάτων σε συνέχεια του 300άρη Στόχου που διαθέτει πλήθος εγκαταστάσεων όπως παιδική χαρά, κυκλοφοριακό πάρκο, θερινό κινηματογράφο.

Σκοπευτήριο ΚαισαριανήςΣκοπευτήριο Καισαριανής