ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Άλσος Προφήτη Ηλία
Χάρτης
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Προσβάσεις
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Αναπλάσεις
Υλικό για Εκπαιδευτικούς
Χώροι Πρασίνου / Πειραιάς / Άλσος Προφήτη Ηλία / Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής

Παιδική Χαρά

Παιδική ΧαράΣε καθημερινή βάση λειτουργεί εντός του Άλσους παιδική χαρά για παιδιά ηλικίας έως 10 ετών, που κατασκευάστηκε το 2002. Ο χώρος είναι περιγραγμένος και φωτίζεται επαρκώς, ενώ είναι σε τέτοιο σημείο ώστε κοιτώντας κανείς προς τα κάτω να αντικρύζει το κέντρο του Πειραιά και στο βάθος το λιμάνι. 

 Εντός του συγκεκριμένου χώρου πρασίνου δεν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις ωστόσο, οι περιμετρικοί διάδρομοι χρησιμοποιούνται για άθληση, ασκήσεις και τζόκιν από μεμονωμένα άτομα ή αθλητές σωματείων της πόλης. Πολύ κοντά στο χώρο του άλσους και επί της οδού Ηρακλείου υπάρχει γήπεδο μπάσκετ.

 

Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία

 

 Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία

Δίπλα στο άλσος υπάρχει Ιερός Ναός αφιερωμένος στον Προφήτη Ηλία από τον οποίο και πήρε το όνομά της η περιοχή και το πάρκο. Η εκκλησία γιορτάζει στις 20 Ιουλίου και διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια μέρα τοπικό πανηγύρι.

  


«Bowling Center»

Αναψυκτήριο "Bowling Center"

 

Πίσω από την Εκκλησία, σε περίοπτη θέση με εκπληκτική θέα στο Σαρωνικό κόλπο βρίσκεται ιδιωτικό Αναψυκτήριο. Πρόκειται για το «Bowling Center» που λειτουργεί 20 και πλέον χρόνια με αίθουσα bowling για δραστηριότητες αναψυχής (την πρώτη που κατασκευάστηκε στην Αθήνα το 1974) καθώς και καφεστιατόριο για διάφορες εκδηλώσεις με μπαλκόνι και θέα στη θάλασσα.

 

 


«Βεάκειο Θέατρο»

Βεάκειο Θέατρο, είσοδοςΠεριμετρικά του άλσους υπάρχουν κέντρα διασκέδασης και αναψυχής καθώς και ένα ανοιχτό θέατρο, το «Βεάκειο» με σκηνή χωρητικότητας 2.000 ατόμων περίπου, παρασκήνια, αποδυτήρια, καμαρίνια (16 εξωτερικά, 13 εσωτερικά). Στο συγκεκριμένο Θέατρο δίνονται συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, ενώ φιλοξενούνται και εκδηλώσεις από σωματεία και Δημόσιες- Ιδιωτικές Σχολές. 

Το Θέατρο κατασκευάστηκε επί Δημαρχίας Α. Σκυλίτση το 1969 και αρχικά ονομάστηκε «Σκυλίτσειο», με την μεταπολίτευση όμως και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 1976 μετονομάστηκε σε «Βεάκειο» προς τιμήν του Μεγάλου Πειραιώτη Ηθοποιού και Θιασάρχη Αιμίλιου Βεάκη (1884 - 1951). Το 2003 το «Βεάκειο» ανακαινίστηκε επί Δημαρχίας Χρ. Αγραπίδη. 


Βεάκειο Θέατρο

Το «Βεάκειο θέατρο» αποτελεί τους θερινούς μήνες το επίκεντρο μιας αξιόλογης καλλιτεχνικής κίνησης, με εμφανίσεις ελλήνων και ξένων θιάσων, φολκλορικών συγκροτημάτων διεθνούς φήμης, καθώς και συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Τέλος, η προνομιακή του θέση (υψόμετρο 86,59 μ.) με θέα πανοραμική στο Σαρωνικό Κόλπο το κατατάσσει ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού.