ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Υμηττός- Αισθητικό Δάσος
Περιήγηση
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Προσβάσεις
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Ιστορία - Αρχιτεκτονική
Χώροι Πρασίνου / Καισαριανή / Υμηττός- Αισθητικό Δάσος  / Προσβάσεις

Η πρόσβαση στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού γίνεται είτε με τη δημόσια συγκοινωνία είτε με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς (ΙΧ αυτοκίνητο ή ΤΑΧΙ, πούλμαν, μοτοσυκλέττα, ποδήλατο). Οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών μπορούν να φθάσουν στο δάσος και με τα πόδια.

Οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν τους επισκέπτες είναι οι γραμμές 223 και 224 που τερματίζουν στο νεκροταφείο της Καισαριανής και η γραμμή 204 που κάνει τέρμα ορισμένες ώρες στη πύλη του στρατοπέδου Σακέττα πολύ κοντά στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Κουταλά.

Υμηττός Μονοπάτι στον Υμηττό

Την ευρύτερη περιοχή Καλοπούλας διασχίζει ο κεντρικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί από την Καισαριανή στην λεωφόρο Κατεχάκη και στην Περιφερειακή Υμηττού (και αντίθετα) και στην κορυφή του Υμηττού, και από δεκαετίας προς την περιοχή Παπάγου- Αγ. Παρασκευής. Ο δρόμος αυτός αποτελεί την πρόσβαση στο δάσος, στην ευρύτερη περιοχή και στις εγκαταστάσεις της κορυφής του βουνού (ραντάρ, κεραίες κλπ). Στην υπόλοιπη περιοχή υπάρχει πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων.

Για τους επιβάτες των ιδιωτικών μέσων μεταφοράς, μετά την προσέγγιση και στάθμευση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, ακολουθεί εσωτερική μετακίνηση με τα πόδια. Όλες οι προσβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο είναι κλειστές με μεταλλικές μπάρες. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών (μήκους 9 χλμ. περίπου) μικρού και μεγάλου πλάτους που παρέχουν τη δυνατότητα διάσχισης αλλά και περιφερειακής διέλευσης.