ΑΤΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ | ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
Πλατεία Αγίας Τριάδας
Χάρτης
Γενική Παρουσίαση
Στοιχεία Χλωρίδας και Πανίδας
Προσβάσεις
Εγκαταστάσεις Αθλητισμού, Πολιτισμού και Αναψυχής
Πληροφορίες - Ωράριο
Νέα - Εκδηλώσεις
Ιστορία - Αρχιτεκτονική
Αναπλάσεις
Υλικό για Εκπαιδευτικούς
Χώροι Πρασίνου / Πεντέλη / Πλατεία Αγίας Τριάδας / Νέα - Εκδηλώσεις
Δεντροφύτευση στην οδό Διός στην Πεντέλη

Νέα δεντροφύτευση πραγματοποιήθηκε στην Πεντέλη, στα όρια της οικιστικής με τη δασική περιοχή και συγκεκριμένα σε τμήμα της οδού Διός (τμήμα μεταξύ οδών Απόλλωνος και 25ης Μαρτίου - πλαγιά Λόφου Αστεροσκοπείου).

Υπεύθυνοι για αυτή την αναδάσωση ήταν ο αντιδήμαρχος Οδυσσέας Σερίφης, η αντιδήμαρχος Ελευθερία Σάλαρη και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Θανάσης Νικολόπουλος.

Στην αναδάσωση αυτή συμμετείχαν οι 200 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Πεντέλης, οι οποίοι και φύτευσαν πάνω από 200 δέντρα, τα οποία είχαν περισσέψει από τις προηγούμενες δεντροφυτεύσεις του Κοκκιναρά.

Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε αφενός για τη δημιουργία «φυσικού» αντιπλημμυρικού έργου, αφετέρου για να προστατευτεί το δασικό τμήμα της πόλης από... επίδοξους καταπατητές, μιας και πρόκειται για εντός σχεδίου περιοχή.

Οι μαθητές συμμετείχαν με την καρδιά τους και σε αυτήν την πρωτοβουλία, όπως και στις προηγούμενες δράσεις του ΣΠΑΠ και του Δήμου Πεντέλης. Με τον τρόπο αυτό, έβαλαν και το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια να ξαναπρασινίσει η Πεντέλη, ενώ παράλληλα έστειλαν μήνυμα οικολογικής ευαισθησίας, αλλά και κατέστησαν σαφή την αντίθεσή τους στις πιέσεις των κάθε λογής επιτηδείων, που επιβουλεύονται το βουνό.

Πηγή: εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ

  επιστροφή